Yorumlar

Yorumlar

Tolga Baloğlu - İstanbul

2012 Yılı Eğitmen Kursu katılımcısı. 1974 doğumlu. Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mezunu

Dalış yapmaya ne zaman başladınız ve ne zaman dalış eğitmeni olmaya karar verdiniz?
1998 / 2012

Neden dalış eğitmeni olmak istediniz?
Bildiğimi öğretebilmek için

Neden PADI dalış eğitmeni olmak istediniz?
Diğer sistemlere göre PADI'nin çok daha iyi materyalleri olması, ve sınav sürecinin çok daha ciddi olmasından dolayı daha güvenilir bir yetkinlik sağlaması

PADI IDC programı sizde neleri değiştirdi?
Sorumlu dalgıçlık alışkanlıklarımı başkalarına da aktarma isteği verdi, bir dalgıç olarak bana duyulan saygıyı arttırdı

PADI Eğitmen sınavı ile ilgili görüşleriniz nelerdir?
Zorlayıcı, ciddi, öğretici, ve sonucu çok keyifli

Eğitmen olmak isteyen kişilere tavsiyeleriniz nelerdir?
Öncelikle sorumlu bir dalgıç olduktan, iyi bir divemaster olduktan, ve örnek bir dalgıç olmanın yükünü hissettikten sonra eğitmen adayı olmaları


Ercan Garlı - Sakarya

2013 - Eğitmen Kursu Katılımcısı - Firma sahibi

DALIŞ YAPMAYA NE ZAMAN BAŞLADINIZ VE NE ZAMAN DALIŞ EĞİTMENİ OLMAYA KARAR VERDİNİZ ?

2009 yılında dalış yapmaya başladım ve 2013 yılında dalış eğitmeni olmaya karar verdim.

NEDEN DALIŞ EĞİTMENİ OLMAK İSTEDİNİZ ?

Severek yaptığım dalış sporunu diğer insanlara , arkadaşlarıma öğretmek ve onların da bu keyifli spor aktivitesi ile tanışmasını istedim.
Paylaşılan bilginin getirdiği mutluluğu ve keyfi yaşamak istedim.

NEDEN PADI DALIŞ EĞİTMENİ OLMAK İSTEDİNİZ ?

Farklı bir organizasyondan aldığım dalış eğitimlerimden memnun kalmadım. Ciddi , eğitinine güvenilir , özgürce çalışacağım ve daha öğretici bir sistem araştırmalarımda PADI sisteminin ihtiyacım olan bir sistem olduğuna karar verdim . İnsanların can güvenliğinin olduğu bir aktivitede , yetiştireceğim öğrencilerin tam bilgili , sorumlu , güvenli ve sorunsuz dalışlar yapabilen birer dalgıç olmasını istedim. Eğitimlerimde öğrencilerime yardımcı olacak eğitsel materyallerin , eğitici ve öğretici yanının mükemmel olması da önemli bir faktör oldu.

PADI IDC PROGRAMI SİZDE NELERİ DEĞİŞTİRDİ ?

Bilgili olduğumu zannettiğim dalış sporunun teorik eğitim konularında , birçok eksiğimin olduğunu fark etmemi ve bu konuların dalış eğitiminde önemli olduğunu , mutlaka öğrenilmesi gerektiğini sağladı.Bir eğitmenin dalış eğitiminde yeterli bilgiye sahip olması , su becerilerinde ustalaşması gerektiğini anladım. Eğitim vereceğimiz öğrencilere karşı sorumlu olmamız gerektiğini ve eğitmen olarak öğrenci yetiştirmenin keyifli bir iş olduğuna karar vermemi sağladı.

PADI EĞİTMEN SINAVI İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİZ NELERDİR ?

Ciddi , Güvenilir ve Hak edenin emeğinin karşılığını aldığı bir sınav sistemi olduğunu , sınav sürecinin eğitici , öğretici ve sonucunda keyif alındığını yaşayarak öğrendim.

EĞİTMEN OLMAK İSTEYEN KİŞİLERE TAVSİYELERİNİZ NELERDİR ?

Eğitmen yol gösterici , çözüm bulan ,oluşacak sorunların üstesinden önceden gelmesini bilen kişidir.
İnsanlarının hayatlarının en keyifli anlarını yaşamalarında emeğinin olmasıdır.
Kendilerinin bilgili , güvenli , sorumlu ve sualtı yaşamına özen gösteren dalgıçlar yetiştirmelerini , kendi bilgilerini her zaman taze tutmalarını , kendi eğitmen seviyelerini yükseltmeye çalışması , kendlerini geliştirme isteklerinin hiç bitmemesini tavsiye ederim ..

ÇIKTIĞIM BU YOLDA BANA HER ZAMAN , İŞİN DOĞRUSUNU , DÜZGÜN VE DÜZENLİ YAPILMASINI , DOĞRU YÖNÜ GÖSTEREN DEĞERLİ HOCAM M. SONER KARATEPE ' YE EN İÇTEN SEVGİ VE SAYGILARIMLA


İrem TİLEK / İSTANBUL 


2013 - Eğitmen Kursu Katılımcısı

PADI No: 336550??

1982 Malatya doğumluyum?. Bir Kamu kurumunda 12. yılımı çalışıyorum?"...ta çocukluğumda..." diye başlayan ve bitmek bilmeyen cümleler vardır ya benim dalış tutkum ve hikayem de öyle aslında..

SORU : Dalış Yapmaya Ne Zaman Başladınız ve Ne Zaman Dalış Eğitmeni Olmaya Karar Verdiniz ?
CEVAP : 2003 yılında dalış hayatım başladı ve 2008 yılından itibaren sevdiğim işi yapmak adına eğitmen olmalıyım dedim tam olarak karar verdiğim dönem ise 2013 yılı

SORU : Neden Dalış Eğitmeni Olmak İstediniz ?
CEVAP : Tutkulu olduğum ve bu da benim meditasyonum dediğim işi yapabilmenin yanında, insanlara öğreterek, paylaşarak çoğalabilmek için.. Ve hep şuna inanırım insan sevdiği işi yapabiliyorsa mutlu ve başarılı olur bu da en büyük zenginliktir.

SORU : Neden PADI Dalış Eğitmeni Olmak İstediniz ?
CEVAP : PADI dışında bir dalış organizasyonundan geliyordum ve 2003-2012 yılları arasında bu organizasyonu, yetkinliğini, eksiklerini, ciddiyetini, Türkiyede' ki işleyişini çok iyi gördüm tanıdım.Artık sistemin çıkar uğruna ilerlemesi ve etik olmayan davranışların iç içe geçmesi, torpil yasasının işlemesi beni rahatsız etmişti. Sistemin eğitmenlerine kuşku ile bakıyordum ve aynı kalitede olmak istemedim. PADI de sistem eksiksiz, sorunsuz ve zengin. Her şeyin başı can güvenliği, dalış da bir hesaplar bütünü ve bir spor değil keyif almak için yapıyoruz. Güvenli ve keyifli dalışlar yapabileceğim ve yaptırabileceğim sistemin içinde olmak profesyonellikti benim için bu nedenle PADI dedim. Araştırma ve geliştirme kişiliğimin öne çıktığı sıralar bir telefon (Soner KARATEPE ile) hayatımı değiştirdi :)

SORU : PADI IDC Programı Sizde Neleri Değiştirdi ?
CEVAP : Büyük ve içine girdikçe derinleşen bir dünya keşfetmemi sağladı;
• Ne kadar da eksiğim varmış dedirtti,
• Hayati önem taşıyan çok önemli konuların derslerden bir haber olduğumu gösterdi,
• Teorik bilginin önemini ve ustalaşmanın ne demek olduğunu öğretti,
• Yeterliliğiniz arttıkça da kendine güveninizin artması ve daha keyifli işler yapabileceğinizi bilmeniz, kendinizin farkına varmanızı sağlaması pahabiçilemez..

SORU : PADI Eğitmen Sınavı İle İlgili Görüşleriniz Nelerdir ?
CEVAP : Eğitmen sınavı; kişiyi yetkin olmaya ve öğrenmeye zorlayan, ciddi bir sistem üzerine kurulmuş, kimsenin hakkının yenilemediği, kimsenin torpilinin işlemediği son derece ciddi, zorlu belki ama bir o kadar da eğlenceli bir süreç. Bittikten sonra üzerinizdeki o büyük stres kalkıyor evet rahatlıyorsunuz ama "çok güzeldi be" diyorsunuz, size bunu dedirtiyor..
Önemli olan da aslında bunu diyebilmek.

SORU : Eğitmen Olmak İsteyen Kişilere Tavsiyeleriniz Nelerdir ?
CEVAP : Mümkünse başından itibaren PADI organizasyonundan eğitim alarak gelmeleri onlar için güçlü ve kesintisiz bir eğitim sağlayacaktır, bu eğitmen olma sürecinde çok büyük bir avantaj :)Karar vermeden önce, öğretmeyi ne kadar istediklerini, aldıkları sorumluluğun farkındalığını mutlaka sorgulasınlar. Çünkü eğitmen olmak; öncü olmak demek, her şeyi başından hesap ederek çözüm odaklı olabilmek demek..
Eğitmen olmaya adım atıldığında aslında hiç bitmeyecek olan bir eğitim sürecinin içine girdiklerini bilmeliler, çünkü her şey değişiyor, yenileniyor, dünya değişiyor :) Her şeyden önce amaç; can güvenliği esas alınarak keyif almak, bilinçli, bilgili, hem arkadaşlarına hem sualtına saygı ve sorumluluk gösteren dalıcılar yetiştirmeleri olmalıdır.??Gelişimime çok büyük katkıları olan, bilgi birikimine ve tecrübesine gözü kapalı güvendiğim, birlikte bu süreçte çok çok keyif aldığım ve Eğitmenlerin Eğitmeni olan saygıdeğer hocam Soner KARATEPE'ye bir kez daha teşekkür etmek istiyorum; Teşekkürler hocam, iyi ki varsın...

Sinan ŞENAT - Antalya Side

2013 Eylül PADI Eğitmen kursu katılımcısı

Dalış yapmaya ne zaman başladınız ve ne zaman dalış eğitmeni olmaya karar verdiniz?

 2006 senesine kadar hobi olarak yaptığım ve birkaç dalışı geçmeyen dalış hayatıma bu tarihten itibaren aktif olarak başladım. Yakın bir arkadaşımın vasıtasıyla Side bölgesindeki bir dalış merkezinde sezonluk yardım amaçlı başladığım bu mesleğe daha sonra severek ve tutkuyla yapmaya başlayınca dalışı ve dalış merkezinin işleyişini öğrendikçe bu meslekte kariyer yapma karar verdim ve eğitmen olmak istedim.

Neden dalış eğitmeni olmak istediniz?
 
 Çünkü bu meslekte kariyer yapmak istediğimden dolayı ve tabi ki bunu belli standartlarda yapmak zorunluluğu olduğu için dalış eğitmeni olmak istedim... Bu bağlamda eğer kariyer yapmaksa bunun tüm dünyada geçerliliği ve popüleritesi olan dünyadaki tüm dalış okullarında geçerliliği olan bir eğitmenlik olmasını istedim... Tabii ki buda PADI eğitmenliğiyle olabilirdi...

Neden PADI dalış eğitmeni olmak istediniz?

 PADI öncelikle standart ve sistem olarak evrimini tamamlamış bir dalış organizasyonu. Dalışa meraklı bir dünya vatandaşının direk aşina olduğu ayrıca eğitim meteryali olarak müthiş bir yelpazesi olan hiç bir eksiği olmayan hatta fazlası olan popüler dünyada geçerli bir eğitmenlik için PADI eğitmeni olmak gerekiyor.

PADI IDC programı sizde neleri değiştirdi?

 IDC programından önce başka bir dalış organizasyonundan eğitmenlğim vardı ve doğal olarak yapılacak ve benden istenen becerilerin yeterli olacağını zannediyordum. Fakat tabi ki beceriler hemen hemen aynı olsada belli bir standart ve sıralama içersinde daha iyi sonuç verdiğini...hatta bu program içersinde sistemin ne denli önemli olduğunu ve kesinlikle sizi geliştirdiğini söyleyebilirim.


PADI Eğitmen sınavı ile ilgili görüşleriniz nelerdir?

 PADI IDC programından sonraki kendinizi ve öğrendiklerinizi göstermeniz gereken bir sınav FİNAL :) doğal olarak biraz stresli ama kendi adıma şunu söyleyebilirim ki IDC programında Sayın Soner hocanın direktiflerini ve size verdiği eğitim standartlarını püf noktalarını iyi süzer uygularsanız , zor ve stresli olacak bir sınavı kolay ve sonunda çok hoş hatıralarla bitirmiş olursunuz...

Eğitmen olmak isteyen kişilere tavsiyeleriniz nelerdir?

 Öncelikle bu programa katılma ve eğitmen olma yolunda doğru yerde ve yolda olduğunuzu söyleyebilirim. Soner KARATEPE hocam size bu yolda en iyi eğitimi verecek ve sizi sınava hazırlıyacak olan kişidir.Elbetteki sadece sınavı geçmekle bişeyler bitmiyor aksine başlıyor.Bu eğitmenliğin sizin için dünyaya açılabilecek bir kapı olarakta görebilirsiniz. Bu eğitmenlik sizin için bir basamak kendinizi geliştirmeniz ve bir sonraki basamaklara yükselmeniz sizin elinizde...Eğtmen olan ve olacak tüm arkadaşlara bu yolda başarılar dilerim ...


Özgür Aksoy - İstanbul

2012 IDC katılımcısı

Ilk dalisimi 2005 yilinda marmariste deneme dalisi olarak yaptim, ondan sonra cok defalar deneme dalislari ve ardindan ilk dalis sertifikami aldim.
-

PADI rescue diver kursum sirasinda profesyonel olmak istedim ve ardindan divemaster kursuma baslayarak profesyonellige adimimi attim.
-
Cok keyif aldigim hobimi hem diger insanlara aktarabilmek hemde PADI egitmen sertifikam ile dunyanin her yaninda is olanaklari için
-
Padi dalis egitmeni olmayi kendim de padi kurslari alirken cok eglendigim ve guven duydugum sistemin tum dunyadaki sayginligini ve liderligini bildigim icin.
-
IDC programi dalis bilgi ve tecrubemi en iyi ve standartlara uygun ve guvenli sekilde dalicilarima aktarmayi gercek bir profesyonel olmayi ogretti
Butun hayatim boyunca girdigim butun sinavlardan daha cok objektif ve duzenli gercek anlamiyla bilginizin ve profesyonelliginizin olculdugu zorlu ama sonunda cok iyi bir odul olan surec
-
Egitmen adaylarina sualti teorisi konusunda gercek anlamda uzman olmalarini ve sualtini , dalisi cok sevdikleri kadar bu duyguyu ogrencilerine aktarabilen gercek profesyoneller olmalarini tavsiye ederim

Ahmet Yaşar


NEDEN DALIŞ EĞİTMENİ OLMAK İSTEDİNİZ ?
Dalış benim için yaşam tarzı olduğu için eğitmenlik bunun doğal sonucu olarak geldi.
NEDEN PADI DALIŞ EĞİTMENİ OLMAK İSTEDİNİZ ?
Diğer sistemlerin eğitmeni olan bir dalış profesyoneli ve dalış merkezi sahibi olduğum için PADI sistemi pazarın içinde olmazsa olmazlardandı ve çok önemli bir yere sahipti. Bu yüzden geçte olsa bu ürünü portföyüme eklemem gerekiyordu.
PADI IDC PROGRAMI SİZDE NELERİ DEĞİŞTİRDİ ?
Diğer sistemlerin IDC lerinden tecrübeliydim ama PADI IDC PROĞRAMI kusursuz olarak dizayn edilmiş ve geride açık uçlu, anlaşılmayan hiçbir nüans kalmayacak şekilde uygulandığı için Bana profesyonellik hayatımın devamında yapacağım proğramlarla ilgili çok şey kattı.
PADI EĞİTMEN SINAVI İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİZ NELERDİR ?
Eğitmen sınavı çok güzel organize edilmişti ve çok güzel uygulandı, fakat sınav mekanı ve fiziki şartlar PADI markasına hiç yakışmayacak durumdaydı. Sınav planlayıcılarının bu konuya çok ciddi eğilmeleri gerekir.
EĞİTMEN OLMAK İSTEYEN KİŞİLERE TAVSİYELERİNİZ NELERDİR ?
Eğitmenliğin sözlük anlamını iyice özümsemeli ve ona göre eğitmen olmaya karar verip, eğitmenlik hayatında o şekilde davranmalılar.
Tüm IDC ve IE süresince müthiş bir performansla, profesyonellikle ve en önemlisi çok iyi bir insan profiliyle bizim başarılı olmamızı sağlayan Soner KARATEPE hocama şükranlarımı sunarım.

Muzaffer İnözü

 

2016 Yılı Eğitmen Kursu katılımcısı. 1992 doğumlu. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Jeoloji Mühendisi Öğrencisiyim

2012 yılında dalışa kariyerime başladım 2016 yılında eğitmen olmaya karar verdim.


Eğitmen olma amacım bilinçli dalgıçlar yetiştirebilmek.Günümüzde bu işi sadece parası için yapan hiçbirşey eğilmeden belge veren eğitmenler çok. Ben onların aksine bilinçli dalgıçlar yetiştirerek farkı göstermek istiyorum.


PADI sistemini neden seçtin diye sorarsanız PADI sistemi diğer sistemlere göre eğitim standartları daha ciddi ve güvenilir. Sınavları bilgi tekrarları quizleri ile bu işi dalgıca bilinçli şekilde öğretme imkanı veriyor.

IDC süresince kendi bildiklerimi nasıl öğrenciye aktarabileceğimi öğrendim. Nasıl öğrencinin eksiklerini belirleyip bu konu hakkında nasıl sunumlarla öğreteceğimi öğrendim. Kısacası öğretme becerimi geliştirdi.


Sınava gelirsek çalıştıktan sonra kolay ve eğlenceli.Çalıştıktan sonra korkmanıza gerek yok.

Eğitmen olacak arkadaşlarıma tavsiyem herşeyden önce teorik bilgide eksiğiniz olmasın. Kendinizi buna hazır hissettiğinizde IDC ye başlayın.


İsmail Burak Şentürk
 

2010 yılının Mart ayında dalışa başladım. Seviyemi geliştirip daha çok işin içine girince 2015 yılında eğitmen olmaya karar verdim. Eğitmen olmak istedim, çünkü eğitimi aldığım şekilde güvenli, eğlenceli dalış yapabilen dalıcılar yetiştirmek istiyordum.
Başka bir sistemden yetişip, yıllarca dalış teknelerinde çalıştığım için diğer sistemleri de görme ve kıyaslama imkanım oldu. Olması gereken doğru sistemin Padi olduğuna karar verdim ve o yüzden de Padi eğitmeni oldum. Padi sistemiyle hem kendimi daha donanımlı hissettim, hem de eğitimlerimde daha kontrollü ve emniyetli olabileceğimin farkına vardım.
IDC ile, bir şeyi bilsem bile tekrar üstünden geçmeyi, bir eğitmen olarak çevreye ve öğrencilere örnek ve model olmam gerektiğini ve bildiğimi zannettiğim bir çok şeyi aslında çok da iyi bilmediğimi öğrendim.
Eğitmen sınavı her adaya karşı eşit ve objektif olunan, hak edenin hak ettiği yere sahip olmasını sağlayan ve kimseyi adalet anlamında şüpheye düşürmeyen bir şekilde yapıldı. Bu da bireysel olarak beni çok mutlu etti.
Eğitmen olmak isteyen kişilere öncelikli tavsiyem, yaptıkları şeyin hem ciddi hem de çok eğlenceli bir spor olduğunun farkına varmaları. Farkına vardıktan sonra aynı farkındalığı yaratmak için elinizden ne geliyorsa yapmayı istiyorsunuz zaten.
Ayrıca son bir not olarak; biz Soner Hoca ile IDC sürecinde hem müthiş keyif aldık ve eğlendik, hem de öğrenmeniz gereken her şeyi layıkıyla öğrendik. En önemlisi de bunu yaparken eğlencenin ve öğrenmenin dengesini asla sarsmadık. Bunun bende uyandırdığı izlenim, Soner Hoca'nın kendisinin ve karşısındaki kişinin seviyesine bakmaksızın saygı ve sevgi çizgisini aşmadan işini gayet profesyonel şekilde yaptığıydı. O yüzden IDC başlı başına müthiş güzel bir deneyimdi. Tüm bu güzel şeyler için eğitmenim Soner Karatepe'ye tekrar teşekkür ederim.

Emir Efli



Dalış yapmaya ne zaman başladınız ve ne zaman dalış eğitmeni olmaya karar verdiniz?

Dalışa 2010 yılının yazında başladım. 2016'da eğitmen olmaya karar verdim.

Neden dalış eğitmeni olmak istediniz?
Sualtına duyduğum sevgiyi başka insanlarla da paylaşmak, onları sualtıyla tanıştırmak istiyordum. Bunu yapmanın en tatmin edici şekli ise eğitimi bizzat benim vermem.
 
Neden PADI dalış eğitmeni olmak istediniz?
PADI dünya çapında bilinen ve saygı duyulan bir firma. Ayrıca eğitim tarzının standartlara bağlı olması, standartların ise en ince detayına kadar tanımlanmış olması eğitmene büyük rahatlık sağlıyor. 

PADI IDC programı sizde neleri değiştirdi?
IDC programı isminin hakkını veren bir program. Bir şeyi bilmekle o bilgiyi insanlara aktarabilmek arasında dağlar kadar fark var. IDCde bu farkı kapatıyorsunuz. 
PADI Eğitmen sınavı ile ilgili görüşleriniz nelerdir?
Hem ciddi hem de eğlenceli bir sınavdı. Herkes üstünüzdeki stresi azaltmak için elinden geleni yapıyor. Düzgün hazırlandığınız sürece sıkıntı yaşamadan geçiyorsunuz.

Eğitmen olmak isteyen kişilere tavsiyeleriniz nelerdir?

Teori kısmını iyi çalışın. Teorik bilgiyi dalış hayatımızda en genel hatlarıyla kullandığımız için unutuyoruz. Ara sıra tekrar etmekte fayda var.
Esra Çilekdiken


Dalis yapmaya 1 bucuk 2 sene once cok yakin bir arkadasimin sayesinde basladim. Daha sonra egitim aldim ve surekli dalis yapmaya basladim. Bir gun dedim ki egitmen olmaliyim bu is benim meslegim olmali ve insanlari bu yonde gelistirmeli ve egitmeliyim dedim. Dalis egitmeni olmak istedim cunku bilgili, guvenli ve saygili ogrenciler yetistirmek istedim. Padi idc programi bana ogrenmenin hic bir zaman bitmedigini ogretti ve bu işi nasil yapacagima dair bende bilgiler olusturdu. Egitmen sinavi cok iyi gecti IDC boyunca cok eglendik, cok espiriliydi cok gulduk ama bir yandan da cok sıkı calistik. Egitmen olmak isteyen arkadaslarima teorik uzerinde calismalari gerektigini oneriyorum. Ve bu isi gercekten meslek olarak yapacak arkadaslara tavsiye ediyorum.


Mehmet Kabacaoğlu

Antalya Kemer de yaptığım discovery dalış sonrası kısa bir egitim programı alarak 2011 yılında sertifikali bir dalıcı oldum. Benim gibi dalıcı olan kuzenim ve arkadaşlarımızla denize 50 km uzaklıkta bir şehirde yaşayan insanlar olarak Türkiye deki dalış lokasyonlarını gezmeye başladık ve içimizdeki kaşif ruhuda ortaya çıkarmış oldugumuzu farkettik. Lakin bir süre sonra kendimde ve diğer scuba dalıcı arkadaşlarım da gözlemlediğim aşırı özgüven yada yaşadıkları sıkıntılardan kaynaklanan gereksiz korkunun nedenlerini araştırarak bunun eğitim eksikliğinden kaynaklandığını anladım. Zamanla büyüyen arkadaş topluluğumuz, benden once PADI eğitmeni olan kuzenim sayesinde daha kontrollü, güvenli ve bir o kadar da daha eğlenceli olmaya başladığında, artık bende scuba dalışın da gelmem gereken nokta için kararımı vermistim. Bir PADI eğitmeni olmak! Gereklilikleri yerine getirip katıldığım IDC programında tüplü dalışın içinde barındırdığı riskleri, bu risklerin dalışın teorisiyle nasıl engelleneceğini, bu kadar ciddi bir aktivitenin nasıl eğlenceli kılınabileceğini, dalıcı yetiştirirken aslında eğitimin temelinin ne kadar önemli olabileceğini kavramış oldum. Programın bana kattıkları sayesinde başarılı bir sınav vererek Türkiye de güven veren PADI eğitmenleri arasına bende katılmış oldum. Uygun eğitimi ve emeği vererek sualtı dünyasına güvenli kaşifler yetistirecegime IDC programının bana verdiği özgüvenle inanıyorum

Ali Berent Türk

2011 in aralık ayında dalışa başladım. Başladığım anda bir gün eğitmen olmak istiyorum demiştim. 2018 yılının başlarında artık eğitmen olma zamanımın geldiğine karar verdim ve eğitmenlik yolunda çalışmalara başladım.

Bildiklerimi başka insanlarla paylaşmayı, konuşmayı ve bir şeyler anlatmayı seviyorum. Hem kendimi geliştirmek hem bir meslek sahibi olmak hem de bilgi birikimimi yayabilmek adına eğitmen olmak istedim.

Cmas Türkiye içinde yapılan haksızlıkları görmek ve Cmas Türkiy’nin yurt dışında itibar kaybettiğini görmek beni doğrudan PADI ye yöneltti. Uluslararası bir iş imkanı olabilmesi de ayrıca bir cazibe sağladı.

IDC programı hem karada hem suda nasıl daha iyi bir eğitmen olabileceğim konusunda bana büyük katkılar sağladı. Her derdimde, takıldığım her noktada çekinmeden yardım alabileceğim bir de kurs direktörüm oldu.Eğitmen olmak isteyen kişilere tavsiye olarak şunları söyleyebilirim:

Eğitmen Sınavı gayet objektif ve güzel geçti. Birbirini hiç tanımayan insanların o ortamda birbirlerine yardımcı olduğunu görmek ve değerlendirmenin herkes açısından objektif olarak yapıldığını görmek beni çok memnun etti.

Eğer bunu bir meslek haline dönüştürmek, hem Türkiye de hem de dünyada tanınan ve geçerli olan bir belgeye sahip olmak ve çalışma imkanı kazanmak istiyorsanız kesinlikle PADI eğitmeni olmanızı öneririm.

Yorumlar
Paylaş:

Tags